
El menjar no es per llençar!
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Si voleu sol·licitar places per l'activitat ho podeu fer a:
http://www.residusvalles.cat/educacio-ambiental-2/menjar-no-llencar-2/

Recinte
- Lloc:
- Centre Educatiu
- Direcció:
- Terrassa, Barcelona Espanya
Organitzador
- Entitat:
- Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
- Telèfon:
- 93 700 14 52
- Email:
- Contactar via email
- Lloc web:
- Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
Detalls
- Inici:
- 9 setembre 2021
- Fi:
- 17 juny 2022
- Activitat:
- Medi ambient i sostenibilitat
- Etiquetes de l'Esdeveniment:
- Alimentació, Menjar
- Lloc web:
- Visitar web »
DESCRIPCIÓ
Activitat consistent en dos sessions:
Sessió 1: Taller inicial de caire teòric sobre què és el malbaratament alimentari, causes i conseqüències, accions de prevenció del malbaratament aliments a l’aula i a la llar. Aquesta sessió es realitza a l’aula i es pot realitzar en horari de matí o tarda (durada 1,5 hores adaptable a 1 hora).
Sessió 2: Taller pràctic que es realitza utilitzant les restes d’aliments recollides al menjador escolar i de l’esmorzar. Es pesaran, s’analitzaran els resultats i es plantejaran mesures per tal de reduir el malbaratament a l’escola i a casa. Aquesta sessió es realitza en horari de tarda, aproximadament una setmana després de la primera sessió. Requereix la recollida de les restes del menjador per part del centre el mateix dia de la sessió. (Durada 1,5 hores).
És necessari el treball autònom per part de l’alumnat i l’equip docent per aplicar les propostes que s’obtinguin al final de la sessió 2 per tal d’aconseguir els resultats de reducció de malbaratament al centre.
En cas que l’activitat es faci en format virtual, es realitzarà la sessió 1 de la mateixa manera i la sessió 2 l’haurà de realitzar el centre educatiu de forma autònoma. L’educador/a farà l’explicació de com fer la sessió 2 al finalitzar la sessió 1.
Es posarà a disposició del docent de referència una fitxa d’activitats complementàries per donar continuïtat a l’activitat de manera autònoma.
Materia de suport:
L’aula del centre educatiu ha de disposar de projector i pantalla gran.
En cas que es realitzi l’activitat en format virtual és necessari que a l’aula del grup participant disposi d’un ordinador amb connexió a internet, pantalla gran, altaveus, micròfon i càmera per facilitar la interacció de l’educador/a amb el grup a través de la pantalla.
- Alumnat a qui s'adreça
- Primària Cicle mitjà - Curs 3r, Primària Cicle mitjà- Curs 4t, Primària Cicle superior- Curs 5è, Primària Cicle superior- Curs 6è
- Idioma
- Català, Castellà
- Material de suport
- Mirar a la descripció de l'activitat
- Objectius
- 1- Identificar què és el malbaratament alimentari, les seves causes i conseqüències. 2- Quantificar les restes d’aliments que es llencen al menjador escolar. 3- Diferenciar residus orgànics i aliments malbaratats. Promoure els hàbits de prevenció del malbaratament alimentari entre famílies i comunitat educativa.
- Competències bàsiques
- Conviure i habitar el món - Social i ciutadana
- Competències bàsiques de primària
- Àmbit coneixement del medi - Medi social i cultural
- Objectius de desenvolupament sostenible
- Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats, Producció i consum responsable
- És accessible per a persones amb mobilitat reduïda?
- SI
- Durada
- 1,5 h
- Sessions
- Tipus d'inscripció
- Inscripcions externes
- Via d'inscripció
- http://www.residusvalles.cat/educacio-ambiental-2/menjar-no-llencar-2/